مراقبت از دستان ارزشمند مان در آزمایشگاه

بعد از صورت، دستان ما مهمترین عضو بدن هستند که بیشتر دیده می شود. دستها به دلیل استفاده از شوینده ها، شست و شو مکرر و قرار گرفتن در معرض آب و مواد شیمیایی، زودتر از قسمتهای دیگر بدن پیر میشوند. اگر به شیوهی مناسب از دستهای خود مراقبت نکنید، آنها میتوانند سن شما را بیش از آنچه واقعاً هست نشان دهند.
تا حالا توجه کردید بسیاری افراد که در تلویزیون یا جمعی صحبت می کنند به پوست صورت خودشان خوب رسیده اند و با یک آرایش لایت، زیبایی شان رو دو چندان کرده اند اما هنگام استفاده از زبان بدن و حرکات دست و اشاره، دستشان پوست پیر و چروکی دارد و بعضاً تفاوت رنگ محسوس هم مشاهده میشود که اصلا جذاب نیست.
شیمیست ها و افرادی که در آزمایشگاه با مواد شیمیایی به خصوص مواد خورنده و اسیدها سر و کار دارند نیز باید با عادت کردن به استفاده از دستکش از دست خود محافظت نمایند برای اینکه بتوانید دستکش مناسبی برای دستان ارزشمند خود انتخاب کنید در این مقاله مقایسه ای اجمالی بین دستکش های وینیل، لاتکس و نیتریل داریم.
دستکشهای وینیل از جنس ماده مصنوعی به نام پلی وینیل کلرید (PVC) ساخته میشوند. این دستکشها نسبت به لاتکس از ضخامت بیشتری برخوردارند و مقاومت بیشتری دارند و ارزان تر هستند. با این حال بسیاری از کاربران از عدم حالت کشسانی مناسب در دستکشهای وینیل ناراضی بوده و ترجیح میدهند از دستکشهای نیتریل و لاتکس استفاده کنند.
دستکشهای لاتکس که از جنس لاتکس طبیعی هستند و خاصیت کشسانی بسیار خوبی دارند. به دلیل ضخامت کم، امکان حرکات ظریف و راحت را برای کاربر دارند و از جمله پرمصرف ترین دستکش ها به شمار می آیند.
معمولا پزشکان و جراحان برای کارهایی که نیاز به استفاده از حس لامسه و دقت در لمس وجود دارد از دستکشهای لاتکس استفاده میکنند. با همه مزایای این دستکشها، استفاده زیاد از لاتکس طبیعی باعث بروز حساسیت در افراد میشود. به همین دلیل کاربران ترجیح میدهند از گزینههای دیگری مانند دستکشهای وینیل و نیتریل استفاده کنند.
دستکشهای نیتریل برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ عرضه شد. این دستکشها از اکریلونیتریل و بوتادین مونومر تولید می شوند.
دستکشهای نیتریل در حقیقت از خانواده دستکشهای لاتکس محسوب میشوند، با این تفاوت که نسبت به لاتکس مقاومت بیشتری دارند و از بروز حساسیت جلوگیری میکنند.
دستکشهای نیتریل نسبت به دو نوع دیگر دستکشهای لاتکس و وینیل، در برابر پارگی و سوراخ شدن و مواد شیمیایی اسیدی و خورنده، مقاومت بیشتری دارند.
دستکش نیتریل نسبت به لاتکس حرکات ظریف انگشتان را تحت تاثیر قرار میدهند و کاملا فیت انگشتان دست نمی شوند. دستکش های نیتریل آبی که دستکش پزشکی هم معروف هستند، نسبت به انواع دیگر دستکشها ضخامت کمتری دارند. علت نازکتر بودن این دستکشها به دلیل نیاز به حس لامسه در معاینات پزشکی و مصارف بهداشتی است.
دستکشهای حاوی پودر معمولا آغشته به نشاسته ذرت، پودر لیکوپودیوم و تالک هستند، این کار باعث میشود پوشیدن دستکش برای کاربر آسانتر شود اما همین پودر باعث ایجاد حساسیت در پوست دست میشود؛ در نتیجه استفاده از دستکش بدون پودر انتخاب اکثر شیمیست ها است.
دستکشهای بدون پودر معمولا به دلیل فرایندی که صرف جداسازی پودر از دستکش میشود کمی گرانتر هستند. دستکش نیتریل ساخت چین با برند TouchFlex بدون پودر بوده و برای استفاده در محیطهای آزمایشگاهی گزینه بسیار مناسبی است.
دستکشهای نیتریل در اندازههای Small ،Medium و Large تولید میشود و سایز آن متناسب با کف دست مصرف کننده است. لطفا هنگام خرید دستکشهای نیتریل حتما از راهنمای سایز این محصول استفاده کنید، تا دستکش با اندازه مناسب دست خود را تهیه کنید.
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من هم از دستکش های نیتریل استفاده میکنم و واقعا راضی هستم
به خاطر اینکه حساسیت زا نیست بسیار مورد استفاده قرار میگیره
برای کار هایی که نیاز به لمس کامل نباشه وینیل خوبه در غیر این صورت نیتریل بهترین گزینس و حساسیت زا نیس
بله دقیقا همینطوره، ممنون از نظر ارزشمندتون
دستکش لاتکس بنظر من مناسب تر هستش از نوع بدونه پودر،چون حساسیت کمتری داره،و در واقع خیلی بهتر و راحت تره،برای مراقبت از پوست دست باید از آب رسان مناسب استفاده بشه و روز چند بار هم به دستمون لزنیم،دست حتی با تماس با آب هم خشک میشه،مراقبت از پوست دست خیلی مهمه,هنگام استفاده از شوینده باید از دستکش استفاده کرد،و کسانی که به لاتکس حساسیت دارن میتونن از دستکش نخی زیر دستکش لاتکس بپوشند اینطور حساسیت ایجاد نمیشه،
ممنون از نظر تخصصی و عالیتون
سلام .
خیلی درست و کامل بود
منم از دستکش نیتریل استفاده میکنم
خیلی بهتره👌
سلام بله درسته، ممنونم از همراهیتون